حضرت حمزه (ع) نماد ایثار و دفاع از حقیقت است
حجتالاسلام علی قاسمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «میانخبر»؛ ضمن عرض تسلیت ۱۵ شوال، سالروز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا (علیه السلام)، با اشاره به ابعاد والای شخصیتی حضرت حمزه (ع)، اظهار کرد: عموی گرامی پیامبر اسلام (ص)، یکی از شخصیتهای بینظیر تاریخ اسلام است که القاب پرافتخاری چون سیدالشهدا، اسدالله، و اسدالرسول را به خود اختصاص داده است. ایشان تنها عموی پیامبر نبودند، بلکه برادر رضاعی ایشان نیز محسوب میشدند.
وی بیان کرد: از همان آغاز اسلام، حمزه (ع) با ایمان استوار خود، سدی محکم در برابر توطئههای مشرکان بود و با شجاعت بیمثالش، موجب تقویت اسلام و یأس دشمنان شد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی میاندورود با اشاره به اینکه حضرت حمزه (ع) از آغازین لحظات ایمان، تمام توان خود را در خدمت اسلام قرار دادند، ادامه داد: شجاعت، ایثار، و دلاوری ایشان در میدانهای نبرد، بهویژه در جنگ بدر و احد، زبانزد خاص و عام بود. ایشان در میدان جنگ پرچمدار اسلام بودند و دشمنان از هیبت و دلاوری او در هراس بودند.
قاسمی بیان کرد: شهادت حمزه (ع) در جنگ احد به دست دشمنان اسلام، تلخترین حادثه برای پیامبر اکرم (ص) بود. پیامبر (ص) هنگام نماز بر پیکر ایشان، بهجای پنج تکبیر، هفتاد تکبیر گفتند که این خود نشان از عظمت و جایگاه والای ایشان دارد.
وی گفت: روایات متعددی از فضائل حضرت حمزه (ع) نقل شده است رسول اکرم (ص) ایشان را سیدالشهدا نامیدند و در قیامت نیز از جایگاه ویژهای برخوردار خواهند بود. یکی از احادیث معروف، توصیه پیامبر (ص) به نامگذاری فرزندان به نام حمزه است، زیرا ایشان این نام را محبوبترین نام نزد خود معرفی کردند. همچنین نقل است که حمزه (ع) در قیامت، جهنم را از دوستدارانش دور خواهد کرد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی میاندورود افزود: امامحسین(ع) در صبح عاشورا پس از تنظیم صفوف لشکر خویش، بر اسب سوار شدند و در برابر دشمن قرار گرفتند و با صدای بلند و رسا، خطاب به افراد لشکر عمرسعد، سخنان مفصلی ایراد کردند و با آنان اتمام حجت نمود و در ضمن این بیانات، چنین فرمودند: مردم، بگویید من چه کسی هستم، سپس به خود آیید و خویشتن را ملامت کنید و ببینید آیا قتل من و شکستن حرمتم برای شما جایز است؟ آیا من فرزند دختر پیامبر شما نیستم؟ آیا من فرزند وصی و پسرعموی پیامبر شما نیستم؟ مگر من فرزند کسی نیستم که پیش از همه به خدا ایمان آورد و پیش از همه رسالت پیامبر را تصدیق کرد؟ آنگاه فرمود: آیا حمزه سیدالشهدا عموی پدر من نیست؟ آیا جعفر طیار عموی من نیست؟ آیا شما سخن پیامبر را در حق من و برادرم نشنیدهاید که فرمود: این دو سروران جوانان اهل بهشت هستند.
الگوگیری از شخصیت حضرت حمزه (ع)
قاسمی درباره الگوگیری از شخصیت حضرت حمزه (ع) اظهار کرد: حضرت حمزه (ع) نماد ایثار، شجاعت، و دفاع از حقیقت است. امروز، ما نیازمند بازشناسی و الگوگیری از شخصیتهایی هستیم که با ایمان و استقامت، مسیر درست را پیمودند.
وی خاطرنشان کرد: جوانان میتوانند از حضرت حمزه (ع) بیاموزند که چگونه در برابر سختیها و ظلمها ایستادگی کنند و مدافع ارزشها باشند چرا که ایشان نهتنها یک شخصیت تاریخی، بلکه الگویی زنده برای همه عصرها هستند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی میاندورود با ذکر چند روایت از اهمیت زیارت مرقد حضرت حمزه (ع) گفت: پیامبر خدا صلی الله علیه و آله نه تنها خود شخصا همه ساله برای زیارت شهدا به عزم احد از مدینه خارج می شد و در برابر مرقد مطهر آنان، به ویژه عموی گرامیش می ایستاد و سلام می داد، بلکه همواره مسلمانان را به این امر سفارش می کرد، از آن جمله میفرمود: «کسی که مرا زیارت کند، ولی (مرقد) عمویم حمزه را زیارت نکند، به من جفا و بی مهری کرده است». همچنین در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده که حضرت زهرا علیهاالسلام بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله هفتهای دو بار به کنار قبور شهدای احد میرفت و در آنجا دعا و نماز میخواند. نیز ایشان از خاک قبر حضرت حمزه تسبیحی درست کرده بود و با آن ذکر میگفت.
انتهای خبر/
دیدگاهتان را بنویسید