سایه گرانی بر شالیزارها؛

برنج مازندران پیش از برداشت وارد تلاطم شد

در حالی که شالیزارهای شمال کشور خود را برای آغاز فصل برداشت مهیا می‌کنند، بازار برنج بار دیگر شاهد جهشی بی‌رویه در قیمت‌ها شده است؛ وضعیتی که کشاورزان را سردرگم کرده است.
اشتراک گذاری
31 تیر 1404
14 بازدید
کد مطلب : 1480

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی میانخبر به نقل از  خبرگزاری تسنیم از ساری، با نزدیک شدن به روزهای اوج برداشت برنج در مازندران، انتظار می‌رفت قیمت‌ها روندی نزولی در پیش بگیرند؛ چرا که طبق روال سال‌های گذشته، عرضه محصول تازه می‌توانست بازار را متعادل‌تر کند، اما امسال ورق برگشته است.

افزایش چندباره قیمت برنج در بازارهای محلی و شهری استان، صدای کشاورزان و مصرف‌کنندگان را درآورده است. به‌گفته فعالان بازار، قیمت هر کیلوگرم برنج طارم محلی در برخی فروشگاه‌ها به بیش از ۲۵۰ هزار تومان و تا ۳۰۰ هزار تومان رسیده است، در حالی‌ که هنوز محصول تازه، برداشت نشده است.

برخی کشاورزان از وضعیت به‌وجودآمده ناراضی‌اند. حسن خلیلی، کشاورز باسابقه‌ای از منطقه جویبار است و می‌گوید: «همه فکر می‌کنند چون قیمت برنج بالا رفته است، کشاورز سود می‌برد، اما این‌طور نیست، هزینه‌های تولید، کارگر، ماشین‌آلات و کود و سم چند برابر شده است. ما حتی پول پارسال‌مان را هم نگرفتیم».

از سوی دیگر فروشندگان برنج در بازار دلیل گرانی را نبود نظارت، واسطه‌گری دلالان و نوسانات پی‌در‌پی در بازار عنوان می‌کنند.

دولت و نهادهای نظارتی در این میان همچنان به وعده‌های تکراری کنترل بازار بسنده کرده‌اند، در همین رابطه برخی شهروندان از نبود عرضه مستقیم برنج توسط کشاورزان به مردم گلایه دارند و خواستار راه‌اندازی بازارهای فروش مستقیم هستند.

چالش‌های افزایش بی‌رویه قیمت برنج در دادگستری مازندران بررسی شد

اما به‌منظور حل مشکلات پیش‌آمده نشست تخصصی بررسی مسائل و چالش‌های مرتبط با افزایش بی‌رویه قیمت برنج و پیشگیری از اخلال در نظام اقتصادی در دادگستری مازندران برگزار شد.

عباس پوریانی رئیس‌کل دادگستری استان در این جلسه با بیان اینکه ۴۲ درصد از برنج کشور را استان مازندران تأمین می‌کند، اظهار کرد: متأسفانه در زمان حاضر برنج به‌قیمت بالا در استان مازندران به فروش می‌رسد و با توجه به شرایط اقتصادی، بسیاری از مردم توان خرید این محصول مهم را ندارند.

وی با اشاره به اهمیت موضوع و طرح مشکل مذکور در جلسه شورای‌عالی قضائی با حضور رئیس قوه قضائیه، تأکید کرد: همه‌ساله هنگام فصل برداشت، واردات برنج به کشور آزاد می‌شود که این امر، ظلم آشکار به کشاورزان زحمتکش مازندران و سایر استان‌های شمالی است.

رئیس‌کل دادگستری مازندران تصریح کرد: واردات برنج در فصل برداشت، موجب شده است عده‌ای از سودجویان، این محصول استراتژیک را با قیمت پایین خریداری کنند و با انبار کردن آن بعد از مدتی، به‌قیمت بالا به فروش برسانند.

پوریانی با توجه به افزایش بی‌رویه قیمت برنج افزود: نشست تخصصی امروز با توجه به اهمیت موضوع با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط، معاونین قضائی دادگستری مازندران و نهادهای نظارتی، در دادگستری مازندران برگزار شده است و مسئولان استانی درصدد هستند مسئله به‌شکلی مدیریت شود که از تضییع حقوق کشاورزان و افزایش بی‌رویه قیمت برنج جلوگیری شود.

رئیس‌کل دادگستری مازندران خاطرنشان کرد: مشکلات این حوزه با همدلی، تعامل و مطالبه‌گری از مسئولان مرتبط در سطح کشور قابل حل است و با اخذ تصمیمات منطقی و قاطع، دغدغه مردم شریف استان و کشاورزان زحمتکش برطرف می‌شود و از سوءاستفاده برخی افراد نیز جلوگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: اتخاذ برخی تصمیمات، استانی نیست و در صلاحیت مجموعه دولت است که در این راستا مردم و به‌ویژه کشاورزان استان مازندران از مجموعه دولت انتظار دارند در زمان برداشت برنج از واردات بی‌رویه جلوگیری و از تولید داخلی حمایت شود.

پوریانی عنوان کرد: در قانون تصریح شده است که وزارت صمت مکلف است نسبت به ایجاد سامانه جامع انبارداری اقدام کند و قطعاً ایجاد سامانه مذکور و ثبت و نظارت بر ورود و خروج کالا به انبارها می‌تواند در ساماندهی و بهبود وضعیت موجود بسیار مؤثر باشد.

رئیس‌کل دادگستری مازندران در ادامه با یادآوری این مطلب که برخی سودجویان از فرصت‌های ایجادشده سوء‌استفاده می‌کنند و نسبت به احتکار کالاهای اساسی مردم اقدام می‌کنند، تأکید کرد: قطعاً با افرادی که ضمن احتکار کالاهای اساسی مردم، موجب اخلال در نظام اقتصادی کشور شوند، برخورد قاطع و قانونی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از کشاورزان دغدغه دستگاه قضائی و مسئولین اجرایی استان مازندران است و و ان‌شاءالله راهکارهای تخصصی ارائه‌شده از سوی کارشناسان امر به مسئولان عالی دستگاه قضا منعکس خواهد شد.

به گزارش تسنیم، با وجود همه این مشکلات، به‌نظر می‌رسد تا زمان ورود محصول تازه به بازار و ورود جدی‌تر دستگاه‌های نظارتی، روند افزایشی قیمت ادامه داشته باشد؛ واقعیتی تلخ برای سفره‌های ایرانی و شالیکاران زحمت‌کش.

انتهای پیام/+

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.